Action Learning

problémamegoldás + vezetésfejlesztés + team coaching

Miben rejlik a módszer ereje?

 

 

„Tréner-tanácsadói munkám során egyre gyakrabban találkozom olyan igénnyel, hogy a klasszikus tréningeken már részt vett munkatársak már ismerik az alapokat, de a gyakorlati alkalmazásban még vannak elakadásaik. Nekik már nem egy újabb tréningre van szükségük, és nem is egy személyes coachra, hanem egy interaktív és dinamikus öntámogató csoportra, ahol célzottan segíthetik egymást és magukat a további fejlődésben, moderált keretek között. Az AL módszer nem csak erre nyújt lehetőséget, hanem szemléletformálást is jelent, megközelítése „beivódik a bőr alá”, és az egyén hozzáállását változtatja meg hosszú távra problémákhoz, feladatokhoz, egymáshoz. Ebben látom a módszer legnagyobb erejét és hasznát.”

(Mosonyi Judit, AL Facilitátor; Senior tanácsadó, Gordius Csoport)

 

 

"Az AL alkalmak során nem szimulált helyzetekkel, hanem a résztvevők saját konkrét témáival és nehézségeivel dolgozunk, így a tanulásra, fejlesztésére szánt időt nem a mindennapi munkától kell "elvonni". Eközben a problémák megoldása van a fókuszban, amivel párhuzamosan fejlődnek a résztvevők alapvető vezetői készségei is (célok megfogalmazása, visszajelzés adása, problémamegoldás, coaching típusú vezetés, önismeret, tanulságok levonása/reflexió).
Tanácsadóként, szervezetfejlesztőként én azért szeretem az AL módszertant, mert ezen keresztül valódi - hosszútávú, a gyakorlatba ténylegesen beépülő - változásokat tudok ügyfeleimnél támogatni, egyéni és szervezeti szinten is."

(Viga Orsolya, AL Facilitátor; szervezetfejlesztési tanácsadó, tréner, coach, Flow Csoport)

 

 

"A módszer lehetőséget ad mindenkinek a maga tanulási területén, a maga tempójában és stílusában fejlődni. A módszer egyik erőssége a csapatmunkában rejlik, ezáltal a szinergiahatások erősen megjelennek. Hiszem, és a facilitálások során folyamatosan tapasztalom is a módszer hatékonyságát és eredményességét. Az AL ülések során nincs elvesztegetett idő, helyette konkrét megoldási javaslatok, akciótervek születnek."

(Bölcskei Mónika, AL Facilitátor; Akkreditált Tréner, ACC Coach BeWise Humán Megoldások)

 

 

"Az Action Learninget azért tartom hasznosnak, mert nem egy külsős szakember adja meg a problémákra, elakadásokra a megoldást, hanem mindenki személyre szabott, saját igényei és képességei szerinti megoldáshoz jut el. Ez könnyebben fogadható be és el, és így könnyebb a kivitelezés is. A csoportban pedig mindenki egyenlő, ugyanazt a folyamatot éli át a csoportmunka kapcsán, és ez olyan támogató energiát ad, amely a megoldás kivitelezésében hatalmas segítséget jelent."

(Tornallyai Éva, nemzetközi kapcsolatfejlesztő és tanácsadó)

 

 

"Azt szeretem az Action Learning-ben, hogy több szinten képes megszólítani: előre lépsz a megoldandó problémádban, és közben tanulsz önmagadról. És emellett lelkesíti mindazokat, akik megismerkednek vele."

(Kováts Iringó, Szervezetfejlesztési tanácsadó, coach, Flow Csoport)

 

 

 

©Közép-európai Gestalt Központ - Minden jog fenntartva. You are here