Action Learning

problémamegoldás + vezetésfejlesztés + team coaching

Mi az Action Learning?

 

Az Action Learning Team (akció tanulócsoport) 4-7 főből és egy Team Coachból áll, akik előre meghatározott időtartamban és gyakorisággal találkoznak néhány órára vagy egy teljes napra.

Valamennyi csoporttag egy olyan induló, vagy már futó vállalati projektet, illetve problémát hoz be az Action Learning (AL) csoportba, amiért ő felel.

A résztvevők felváltva kerülnek a témagazda szerepébe, miközben a többi csoporttag kérdéseket tesz fel, illetve releváns információkat oszt meg annak érdekében, hogy a témagazda elérje a célját.

Az Action Learning Team Coach biztosítja, hogy valamennyi témaggazda elegendő támogatást kapjon az általa kitűzött cél eléréséhez, illetve mindent megtesz a tanulás maximalizálásáért egyéni (önismereti), csoport és vállalati szinten.

one_woman_smiling

A folyamat célja, hogy a csoport és az AL Team Coach maximálisan támogassa a résztvevőket abban, hogy

  • a behozott problémának megtalálják a megoldását, illetve a projekt a lehető leghatékonyabban és határidőre valósuljon meg;

  • az adott projektet vezető résztvevő a legtöbbet tanulja meg saját vezetői stílusáról, együttműködési és konfliktuskezelési mintáiról, illetve kommunikációs és döntéshozatali mechanizmusairól;

  • a csoport hogyan hangoljon össze akár ellentétes érdekeket és szándékokat;

  • az AL csoportban feldolgozott eseteken keresztül minél többekhez jusson el a szervezetben felhalmozott információ- és tudáshalmaz.

Ha szeretne többet tudni arról, hogy hogyan válhat Önből is Action Learning Team Coach, kattintson ide.

Ha saját vállalatában szeretné a módszert bevezetni, kérjük írjon nekünk, hogy küldhessünk egy szakmai ajánlatot. Köszönjük.

©Közép-európai Gestalt Központ - Minden jog fenntartva.