cégeknek

Problémamegoldás, vezetőfejlesztés és közösségépítés
szervezeti, csoportos és egyéni szinten.

Az Action Learning egy csoportos coaching folyamat,
ahol a résztvevők együtt oldják meg egymás üzleti problémáit.

Közös tudásukat és kollektív bölcsességüket használják fel, hogy megtalálják a legjobb
megoldást és egy letisztult akciótervet fogalmazzanak meg.
Ezáltal egyénileg, csoportosan és szervezeti szinten is tanulnak.

A módszer olyan hétköznapi varázslat, ami minden résztvevőt testreszabottan fejleszt.

SZERVEZETI
SZINT

faviconEszköz 9

CSOPORT
SZINT

EGYÉNI
SZINT

SZERVEZETI SZINT

Azok az eredmények, amelyek a szervezet egészére hatnak:
 • stratégiai célok elérése
 • vágyott szervezeti kultúra megvalósítása
 • vevői elégedettség növelése a szakterületek jobb együttműködésével
 • elkötelezettség növelése, a fluktuáció optimális szinten tartása
 • belső versengés helyett konstruktív érdekérvényesítés
 • üzletileg ütőképes és bizalomteli csapat
 • erős informális kapcsolati háló kialakítása (rugalmas, gyors, összetartó)
 • változási és megújulási képesség a szervezeti belső tudás mobilizálásával

CSOPORT SZINT

Azok az eredmények, amelyek egy meghatározott egységet érintenek:
 • csapaton belüli kommunikáció fejlesztése
 • csoportszinergiák megtalálása
 • egymás iránti elfogadás a csoportban
 • közös célok megvalósításának képessége (célorientált, egyéni erősségekre építő, bizalmi alapú)
 • egységes felelősségvállalás
 • csoportbölcsesség és friss szemléletek kiaknázása
 • a csapat energizálása

EGYÉNI SZINT

A résztvevők kérdéseivel, aggodalmaival, problémáival és lehetőségeivel foglalkozunk:
 • tulajdonosi szemlélet kialakítása
 • egyén megerősítése a csoporttudás által
 • feszültségoldás és konfliktuskezelési eszköztár szélesítése
 • vezetői identitás és szerep tisztázása
 • belső motiváció inspirálása
 • saját vezetői kihívások megoldása (delegálás, számonkérés, visszajelzés)
 • egyéni teljesítmény fokozása
 • önismeret fejlesztése

Ügyfeleink mondták – az Action Learning hatása

 • Szombath Krisztina

  Szervezetfejlesztő, Business coach, HR Team Lead
  “Az Action Learning könnyen implementálható vállalati környezetben, valódi és látható hatást fejt ki már rövid idő alatt is. Köszönhető ez a módszertan letisztult kereteinek és annak, hogy olyan energiákat képes mozgósítani csoport- és egyéni szinten, ami hosszú távon kihat a működésre.”
  BŐVEBBEN

  “A 3 napos képzés felépítése, az oktatók partneri jelenléte, tapasztalata támogatja, hogy több szinten valósuljon meg a tanulás. A módszertan elsajátítása mellett a képzés bőven ad lehetőséget önismereti kérdések megválaszolására és a csoportban rejlő erő és bölcsesség megtapasztalására. “

  Köszönöm ezt az élményt!

  Szombath Krisztina
  Szervezetfejlesztő, Business coach, HR Team Lead

 • Prof. Dr. Füzesi Zsuzsanna

  egyetemi tanár, tanszékvezető Pécsi Tudományegyetem
  “Az Action Learning csoport megtart, tovább lendít a megoldásban, azaz eredményes, és emellett még szerethető is … mi mást várhatnánk még tőle?”
  BŐVEBBEN

  “Ha azt gondolod, hogy ez a képzés csak az üzleti világban team coachinggal foglalkozó szakemberek számára ad tudást és eszköztárt, lehet, hogy egy fontos lehetőséget hagysz ki. Az akadémiai szférából érkezve számomra is olyan jól alkalmazható módszertant adott, amelyet használni fogok egyetemi oktatási környezetben, valamint az egészségügyben a hallgatóim és kollégáim körében egyaránt. Azaz ahol csoportokkal dolgozom, mert új csatornákat nyit meg a gondolkodásban, és erős támogatást ad mindenki számára. Az Action Learning csoport megtart, tovább lendít a megoldásban, azaz eredményes, és emellett még szerethető is … mi mást várhatnánk még tőle?”

  Prof. Dr. Füzesi Zsuzsanna
  egyetemi tanár, tanszékvezető Pécsi Tudományegyetem

 • Molnár Andrea

  HR VEZETŐ, COACH
  “Amit a legjobban imádok benne, hogy akár hiszünk benne, akár nem, a folyamatot követve a módszer teszi a dolgát és a végén eljuttat a megoldásig, legyen szó csupán problémamegoldásról vagy vezetőfejlesztésről.”
  BŐVEBBEN

  “Nagyon köszönöm Vikinek és Attilának az intenzív, két napos élményt. Az itt tanultak és tapasztaltaktól emberileg és szakmailag is sokat kaptam. Kifinomult, kreatív, egyénre/csoportra szabható eszköztárral, biztonságos környezetben sokféle elakadást segíthet feloldani, megoldást elősegíteni a folyamat. Amit a legjobban imádok benne, hogy akár hiszünk benne, akár nem, a folyamatot követve a módszer teszi a dolgát és a végén eljuttat a megoldásig, legyen szó csupán problémamegoldásról vagy vezetőfejlesztésről.”

  Molnár Andrea,
  HR vezető, coach

 • Péter Dávid

  TANÁR, TRÉNER (COMPASS)
  “Az Action Learningtől azt vártam, hogy legyen ez a módszertan egyrészt egyszerű, másrészt hatásos, hatékony, újat adó. A két kritériumom maradéktalan teljesítésén túl, ehhez még hozzájön egy önismereti utazás, ami megdolgoztat, megerősít és fejleszt.”
  BŐVEBBEN

  “Alapvetően nagyok az elvárásaim, tanárként és trénerként méginkább. Ha egy új módszertannal találkozom, ha új módszertant próbálok ki, akkor mindig két alapvető elvárásom van.

  Az egyik, hogy a módszertan legyen egyszerű, hogy abban viszonylag hamar már biztonsággal mozoghassak a csoporttal együtt, a másik pedig, hogy legyen hatásos és hatékony, miközben valami újat hoz. Az Action Learning módszertana ennek a két kritériumnak maradéktalanul megfelel, úgyhogy nálam ez már komoly fegyvertény volt. Ehhez hozzájön még egy önismereti utazás, ami megdolgoztat, megerősít és fejleszt. Mindenkinek csak ajánlani tudom.”

  Péter Dávid,
  tanár, tréner (Compass)

 • Jurecska Andi

  CHRO
  “Mindig is hittem a kollektív intelligencia erejében, ezért választottam az Action learning team coaching képzést, ahol a csoport tapasztalataira építve, más szemlélettel, kreatívabb módon nézünk rá egymás kihívásaira és közösen oldjuk meg az adott problémát.”
  BŐVEBBEN

  “Vezetői eszköztáram bővítésére kerestem egy olyan módszertant, amely könnyen elsajátítható, azonnal alkalmazható, hiteles és pozitív fókuszú. Mindig is hittem a kollektív intelligencia erejében, ezért választottam az Action learning team coaching képzést, ahol a csoport tapasztalataira építve, más szemlélettel, kreatívabb módon nézünk rá egymás kihívásaira és közösen oldjuk meg az adott problémát.

  A tanuló csoport hihetetlenül gyorsan közösséggé formálódott, mély és értékes közös utazáson vettünk részt, amelyben Viki és Attila jelenléte, odafigyelése és szakértelme jelentette a biztos kereteket. Hosszú távú szakmai kapcsolatok, barátságok szövődtek ebből a közös élményből. A szervezetben saját csapaton belüli működésünk javítására és sales vezetők üzletfejlesztési támogatására használtam. Amellett, hogy a módszertan alkalmazásával megoldást találtunk nehéz helyzetekre, a bizalmi szintet is építette a vezetők és a hr között.”

  Jurecska Andi,
  CHRO

 • Posta Tibor

  BUSINESS COACH, KKV ÜZLETI MENTOR
  “Az AL által biztosított keretek és beavatkozások futószalagon szállítják a megoldásokat a megoldhatatlannak tűnő problémákra.”
  BŐVEBBEN

  “Amikor megismertem az Action Learninget, egyből éreztem, hogy ez a módszer sokkal hatékonyabbá tudja tenni a csoportokban a munkát.

  A csoportjaimba jelentkező cégvezetők mindannyian vágynak a fejlődésre, és folyamatosan hozzák a változatos témákat, amikre a csoporttól várnak segítséget.

  Az AL által biztosított keretek és beavatkozások futószalagon szállítják a megoldásokat a megoldhatatlannak tűnő problémákra.
  Nem csak ígéret, hogy témagazdán kívül a csoport minden résztvevője profitál a részvételből.

  Az AL, az egyik legjobb “problémamegoldó” módszer amit ismerek.”

  Posta Tibor,
  business coach, KKV üzleti mentor

 • Szabó Marcell

  TRÉNER
  “Az AL módszertan abbéli meggyőződésemben erősített meg, hogy az ‘okoskodást’ és ‘megmondást’ egyre inkább szükséges felváltani egy olyan megoldásra, ahol konstruktív, bátor és értékes beszélgetések jöhetnek létre.”
  BŐVEBBEN

  “Ha arra kérsz, ajánljam az Action Learninget, nem tehetem. Mert akkor azt hiszem pont az Action Learning lényegét tenném semmissé. Így hát nem mondom, hogy ez a módszertan jó vagy nem jó.

  Azt viszont tudom mondani, és mondom is:) hogy az AL módszertan abbéli meggyőződésemben erősített meg, hogy az ‘okoskodást’ és ‘megmondást’ egyre inkább szükséges felváltani egy olyan megoldásra, ahol konstruktív, bátor és értékes beszélgetések jöhetnek létre. Olyan beszélgetésekre, ahol bízunk a folyamatban, egymás őszinte kíváncsiságában és abban, hogy úgy tudjuk egymást támogatni tapasztalatainkkal és megéléseinkkel, hogy közben engedhetem a másik gondolatait arra menni, amerre neki akkor és ott a legszükségesebb.

  Azt is tudom mondani, és mondom is:), hogy számomra adott egy finom keretrendszert, ahol nagy biztonsággal és mély megélések mellett tudtam fejlődni olyan módon, hogy közben a körülöttem lévők is többek lettek. Számomra ez az az érték, ami erőt ad és elkötelezetté tesz.”

  Szabó Marcell,
  tréner

 • Janata Kriszta

  KKV MARKETING TANÁCSADÓ
  “Az Action Learning képzés (tréning?) a tavalyi évem legdrágább 3 napja volt, de egyben a legproduktívabb is: minden perce meglepetés volt, újszerű és formatív.”
  BŐVEBBEN

  “Rengeteg tréningen jártam már olcsótól drágáig, és ha valamelyik csalódást okoz, akkor többnyire nem is a pénzt, hanem az időt sajnálom, amit elvesztegettem.

  Mint tanácsadó és tréner én nyilván jó magasra teszem a lécet. Friss, felforgató, akár provokatív új eszközökre vágytam, diákként is és oktatóként is.

  Az Action Learning képzés (tréning?) a tavalyi évem legdrágább 3 napja volt, de egyben a legproduktívabb is: minden perce meglepetés volt, újszerű és formatív. Valahányszor arra gondoltam, hogy “na, akkor most jön az a rész, amikor…” – hát akkor valami teljesen rendhagyó és fordulatos következett. Tényleg azt gondoltam, hogy engem tréning-ügyben már nem igen lehet meglepni, de Vikinek és Attilának sikerült. Alaposan.”

  Janata Kriszta,
  KKV marketing tanácsadó

 • Király Olívia

  BUSINESS COACH, SZERVEZETFEJLESZTÉSI TANÁCSADÓ
  “A professzionális szakmai fejlesztés mellett mély önismereti munka is folyik a képzésen, egy olyan őszinte, támogató, bizalmi légkörben, amely valódi paradigmaváltást hoz.”
  BŐVEBBEN

  “Életem egyik legmeghatározóbb élménye volt ez a három nap. A professzionális szakmai fejlesztés mellett mély önismereti munka is folyik a képzésen, egy olyan őszinte, támogató, bizalmi légkörben, amely valódi paradigmaváltást hoz.”

  Király Olívia,
  business coach, szervezetfejlesztési tanácsadó

 • Uy-Kincses Veronika

  COACH, AL TEAM COACH
  “Imádják a partnereim az AL találkozókat, akár online, akár személyes – egytől-egyig azt jelzik vissza, hogy hihetetlen energiákat szabadít fel és mindenki rengeteg felismeréssel, önreflexióval és konkrét akciótervvel távozik a programról.”
  BŐVEBBEN

  „Csupán azért mentem erre a képzésre, mert kerestem egy új módszertant, amivel gyarapítani tudom a támogatói eszköztáram. Ám hamar megmutatkozott, hogy ez a program egy képzésnél sokkal több lesz. A módszertan megismerésén túl egy szép önismereti utazás volt a számomra tele kalanddal.

  Ezzel a módszertannal egy olyan komplex eszközt kaptam, amivel lehetőségem van csapatban is dolgozni egyéni dilemmákkal, elakadásokkal, és a csapat együttműködést is elősegíteni akár egy induló vagy futó projektben.

  Imádják a partnereim az AL találkozókat, akár online, akár személyes. Egytől-egyik azt jelzik vissza, hogy hihetetlen energiákat szabadít fel, és mindenki rengeteg felismeréssel, önrefexióval és konkrét akciótervvel távozik a programról. A résztvevők minden találkozó alkalmával megfogalmazzák, hogy felemelő érzés, hogy végig minőségi figyelmet kapnak egymástól, az együtt és egymástól való tanulás ráébreszti őket arra, hogy nincsenek egyedül a nehézségeikkel, és arra, hogy mekkora ereje van a csapatnak. És ami a legfontosabb, hogy olyan elakadásokkal kapcsolatban is megoldást kapnak, amikkel akár évek óta küzdenek.

  Korábban nem találkoztam még olyan technikával, módszertannal, ami ilyen eredményt hoz.

  Fantasztikus lehetőségnek tartom, hogy Vikiék szervezésének köszönhetően a képzés után van lehetőségünk a többi team coach-al gyakorló napokon részt venni, és egy védett környezetben tudunk profivá fejlődni! Hálás vagyok Vikinek és Attilának, hogy szívvel-lélekkel adják át a tudásukat nekünk!”

  Uy-Kincses Veronika,
  coach, AL team coach

 • Simon Szimonetta

  VÁLLALATI HR SZAKÉRTŐ
  “Az Action Learning kiemelkedik a képzési-fejlesztési módszertanok sokaságából. Túl azon, hogy remekül lehet cégek, csapatok stratégiai céljainak szolgálatába állítani, mély, igazi, emberi pillanatokkal is megajándékozza a résztvevőket. Ezzel hagy nyomot a szervezetben, ebben rejlik a varázsa.”
  BŐVEBBEN

  “Az Action Learning kiemelkedik a képzési-fejlesztési módszertanok sokaságából. Túl azon, hogy remekül lehet cégek, csapatok stratégiai céljainak szolgálatába állítani, mély, igazi, emberi pillanatokkal is megajándékozza a résztvevőket. Ezzel hagy nyomot a szervezetben, ebben rejlik a varázsa.”

  Simon Szimonetta,
  vállalati HR szakértő

 • Kriszt Hajnalka

  HR VEZETŐ
  “Az akciótanuló csoport módszertana könnyen kezelhető struktúrája biztonságot ad a csoportnak. Az alkalmazott eszköztára pedig a mindennapi vezetői és munkahelyi működésbe is könnyen átcsempészhető.”
  BŐVEBBEN

  “Az akciótanuló csoport módszertanát azért kedvelem munkahelyi környezetben, mert a résztvevők szemét rányitja arra, hogy egy problémát mindig milyen sok szemszögből lehet megközelíteni, s hogy a valóságnak tényleg ezer a ruhája, így mindig érdemes az életünkben, munkánkban alapvetésként kezelt feltételek bizonyosságát időről időre ellenőrizni. Könnyen kezelhető struktúrája biztonságot ad a csoportnak. Az alkalmazott eszköztára pedig a mindennapi vezetői és munkahelyi működésbe is könnyen átcsempészhető. Nem utolsó sorban pedig azt szeretem benne, hogy ha a résztvevők közösségén belül szeretnénk az összetartozást és bizalmat növelni, arra is nagyszerű eszköz, de az ereje még úgy is meg tud mutatkozni, miközben egy random csoport tagjainak egyéni problémáin dolgozunk.”

  Kriszt Hajnalka,
  HR vezető

 • Benczédi Réka

  HR FEJLESZTÉSI SPECIALISTA
  „Az AL tréningem három napja alatt olyan támogató, elfogadó légkört éltem meg a csoportunkban, amely után hosszú időn keresztül úgy éreztem, csordultig vagyok energiával és „hegyeket mozgatnék meg”. Úgy néztem tükörbe és tanultam magamról, hogy közben a csoporttársaim részéről megtapasztalt bizalom, bátorítás és elismerő szó valósággal felszabadított, szárnyakat adott. ”
  BŐVEBBEN

  Képzésről visszajelzés:

  „Az AL tréningem három napja alatt olyan támogató, elfogadó légkört éltem meg a csoportunkban, amely után hosszú időn keresztül úgy éreztem, csordultig vagyok energiával és „hegyeket mozgatnék meg”. Találkozásaink napról napra úgy erősítettek és töltöttek fel, pusztán a többiek figyelme, kérdései és pozitív visszajelzései által, hogy szinte észre sem vettem, de a tréning végére, egész más perspektívából láttam meg helyzetemet, és pontosan tudtam, mi a következő lépés… Úgy néztem tükörbe és tanultam magamról, hogy közben a csoporttársaim részéről megtapasztalt bizalom, bátorítás és elismerő szó valósággal felszabadított, szárnyakat adott.”

  Módszertanról:

  “Úgy néztem tükörbe és tanultam magamról, hogy közben a csoporttársaim részéről megtapasztalt bizalom, bátorítás és elismerő szó valósággal felszabadított, szárnyakat adott. A többiek figyelme, kérdései és pozitív visszajelzései által egész más perspektívából láttam meg helyzetemet, és pontosan tudtam, mi a következő lépés…”

  Benczédi Réka,
  HR fejlesztési specialista

 • Harsányi Bence

  IMPRÓSZÍNÉSZ-TRÉNER, A MOMENTÁN TÁRSULAT ALAPÍTÓ TAGJA
  “Az Action Learning Team Coach képzés 3 nap alatt értékes, azonnal használható tudást adott, segített rendszerezni a saját tapasztalataimat. Viki és Attila elköteleződése 100%-os, magával ragadó a lelkesedésük és szakmai tudásuk, ami a résztvevőket is inspirált állapotba hozza.”
  BŐVEBBEN

  “Már Viki rövid demója alapján biztos voltam benne, hogy előbb-utóbb résztvevője leszek egy induló csoportnak, egyszerűnek és nagyszerűnek érzetem a módszertant. Az Action Learning Team Coach képzés 3 nap alatt értékes, azonnal használható tudást adott, segített rendszerezni a saját tapasztalataimat. A gyakorló alkalmak és az alumni csoport folyamatos támogatásával lehetőségem nyílt a tanultak folyamatos felfrissítésére. Viki és Attila elköteleződése 100%-os, magával ragadó a lelkesedésük és szakmai tudásuk, ami a résztvevőket is inspirált állapotba hozza. Újabb és újabb csoportok indulnak, szerencsére már ’alapképzésnek’, ’közös pontnak’ számít a program a piacon. Sokaknak ajánlottam tiszta szívből és ajánlani is fogom. Várom a 2.0 programot…”

  Harsányi Bence,
  imprószínész-tréner, a Momentán Társulat alapító tagja

Cégre és csoportra szabott folyamatok

Az Action Learning fejlesztéseket megbízóink igényei szerint egyedileg dolgozzuk ki. A folyamatok online verzióban is elérhetők.

Főbb sarokpontjaink:
folyamatban gondolkodunk, a résztvevők számához igazodva
közvetlen hierarchikus kapcsolat nélküli csoportok
havi rendszerességű találkozók
maximum fél napos időtartam
6-10 fős csoportok

Az Action Learning céges alkalmazása

Az elmúlt több mint 10 év során számos hazai vállalat alkalmazta sikeresen az Action Learning Team Coachingot.
 • Karlinger László

  AOS szolgáltatási igazgató, mazars
 • Vass Anita

  HR vezető, Loxon Solutions
 • Markovits Dóra

  HR igazgató, Celanese magyarország
 • Nemes János

  HR igazgató, eos magyarország

  PARTNEREINK

  Írjon bátran, válaszolunk minden, az Action Learning-gel kapcsolatos kérdésre!
  Telefonszám*
  Cégnév*
  Megjegyzés
  Az Adatvédelmi Nyilatkozatot tudomásul vettem, azokat elfogadom
  © HR Partner Consulting – minden jog fenntartva