Action Learning mindenkinek!

cikkek

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

MINDEN CIKK

Action Learning mindenkinek!

Júliusban Magyarország keleti felében, Debrecenben, a megyei Pedagógiai Szakszolgálat munkatársainak tartottunk Action Learning (AL) képz…

VirtuAL

A koronavírus által kialakult helyzetben az Action Learning új dimenziója nyílt meg számunkra és ezáltal ügyfeleink részére is. Elsők köz…
Action Learning mindenkinek!
Júliusban Magyarország keleti felében, Debrecenben, a megyei Pedagógiai Szakszolgálat munkatársainak tartottunk Action Learning (AL) képzést. Már régi vágyunk volt, hogy a közszférába is eljussunk az Action Learning módszerrel és az minél szélesebb körben hasznosulhasson a társadalomban. Az egymást követő esetfeldolgozásokon keresztül hihetetlen gyorsan kialakult a tagokat megtartó és segítő közösség, majd a csoport tudását használva újabb és újabb megoldásokat találtak a résztvevők. 
Valószínűleg Reg Revansnak (a módszertan kitalálójának) is csillogott volna a szeme az Action Learning Team Coach képzésen, ha látta volna a több évtizedes szakmai tapasztalattal és tudással rendelkező pszichológus és gyógypedagógus szakembereket, ahogy belevetették magukat a tanulásba, valami egészen új felfedezésbe. A tanulási folyamatban a résztvevők képesek voltak kreatív energiáikat mozgósítani és új utakat találni a már meglévő eszköztáruk bővítésére, újraértelmezésére. Mi magunk is rácsodálkoztunk, hogy milyen gyorsan tudták ötvözni az újonnan megismert módszertannal a segítő szakmában korábban elsajátított technikákat, és alakították ki saját Action Learning Team Coach identitásukat.
Ezzel a képzéssel vált valóra az az álmunk, hogy az üzleti szektor mellett egy új ajtót nyissunk a közszférára, és a gyermekekkel, szülőkkel kapcsolatos társadalomformáló munkába is bekapcsolódjunk AL módszertanunkon keresztül.
Ennek a különleges élménynek és a gyermekeket segítő szakemberek csoportjának köszönhetően mélyen elkötelezetté váltunk abban, hogy az AL módszertant tovább terjesszük a társadalom különböző köreiben. Hiszünk benne, hogy mindenhol, mindenkinek tud adni és segíteni a módszertan, akár komplexnek és megoldhatatlannak tűnő helyzetekben is. 
Eddigi küldetésünk mellé új célokat találtunk abban, hogy a köznevelésbe, a családokat és a gyermekeket segítő szakmai közösségekhez is eljussunk az Action Learning Team Coaching módszertannal.
Szívből köszönjük az Intézmény igazgatójának az innovatív gondolkodást, amivel a képzés megvalósítása mellé állt. Az ő tollából származik az alábbi személyes referencia is, ami nagy megtiszteltetés számunkra:
„A képzés során az érzelmek széles spektrumát élhettük át. Tehettük ezt azért, mert biztonságban éreztük magunkat. 
A csoport, a team coach, a coachok munkája olyan mélységekbe juttatott el, amely során valódi szembenézés történt, a valódi kérdés, a valóban foglalkoztatott probléma egyszerű kimondásával, megfogalmazásával. A trénerek őszinte visszajelzése, megerősítése, lelkesítése olyan többletet adott, amellyel személyiségünk, munkánk magasabb lépcsőfokra juthatott.
 
A képzés további erőssége, hogy hozzájárult a személyiségem teljesebb felvállalásához és ezáltal a jövőbeni célok megvalósítása olyan lendületet kap, amellyel a személyes, és intézményi tevékenységeimet hatékonyabbá tehetem.
 
E módszer segítségével a munkával kapcsolatos aprónak vagy nagynak tűnő elakadások esetén is igen hasznos segítséget lehet kapni, melyen keresztül a szervezeti működés és az egyes munkafolyamatok hatékonysága is jelentősen javítható. Az érzelmi biztonság megtapasztalása és pozitív visszacsatolások a folyamatok során az egyéni nyereségeken túl növeli a szervezet iránti elköteleződést is.
 
A képzésen résztvevők összetartása, szakmai igénye azt a szintet érte el, hogy egy éves program kínálatában tovább fejlődjünk annak érdekében, hogy a vezetői munkában, a fiatalokkal történő tevékenységeinkben, az alapfeladatainkban történő elakadások kezelésében újabb utat nyissunk meg.
Igaz az, hogy annyit kapsz, amennyit beleteszel –  vagy akár többet is…”
© HR Partner Consulting – minden jog fenntartva